SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja

1. Splošni pogoji poslovanja spletnega nakupovalnega mesta www.dominogrevanje.eu sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), ), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP) in Zakonom o elektronskem poslovanje na trgu (ZEPT) ter mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje s priporočili GZS . Spletna trgovina www.dominogrevanje.eu je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja ga v register vpisano podjetje 100jko D.O.O. | Ljubljanska ul. 120 | SI – 2000 Maribor. Podjetje je zavezanec za DDV SI19248487. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini.

PODATKI:

Kratko ime PRS:

100JKO d.o.o.

Naslov:

Ljubljanska ulica 120

Naselje:

Maribor

Pošta:

2000 Maribor

Matična številka:

6952836000

Davčna številka SI:

SI19348487

Davčni zavezanec:

DA

Transakcijski računi:

IBAN SI56 6100 0001 2245 918 (DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA)

2. Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra), b) kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon), c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s prodajnimi storitvami in garancijami), d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku), e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave), f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza, g) način plačila in dostave, h) časovno veljavnost ponudbe, i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka in j) pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

3. Načini plačila

V spletnem nakupovalnem mestu www.dominogrevanje.eu , ponudnik omogoča naslednje načine plačila: – plačilo na bančni račun podjetja (predračun). Ponudnik izda predračun in ga posreduje na e-mail kupca. Naročilo je v elektronski obliki shranjeno na strežniku ponudnika www.dominogrevanje.eu

4. Cene

Vse cene vsebujejo DDV, in so izražene v Eurih (€). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Pridržujemo si pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov).

5. Postopek nakupa, plačilo in prevzem blaga

Kupec si izbere artikel in z klikom na košarico dodate v košarico. Pred oddajo naročila preglejte vsebino košarice izvedete morebitne korekture (brišite artikle) in potrdi (se strinajm s Pogoji poslovanja)nato z klikom zaključek nakupa. Odpre se okno v katerega se vpišejo podatke, ki so zahtevani za dobavljivost blaga. Po potrditvi nakupa (nadaljuj)uporabnik dobi preko spletne strani sporočilo, da je bilo njegovo naročilo v spletni trgovini www.dominogrevanje.eu sprejeto. Ob sporočilu bote prejeli na vaš email naslov potrdilo, da je bilo naročilo oddano. Po prejetju naročila (najkasneje v roku treh dni) www.dominogrevanje.eu. (v nadaljevanju ponudnik), preveri dobavljivost in naročilo potrdi ter čim hitreje pošlje pošiljko prejemniku. Oziroma z razlogom zavrne če se pojavi problem z dobavo in o tem obvesti kupca preko elektronske pošte ali telefona. Ponudnik si pridržuje pravico, da po potrebi pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Plačilo naročila je po predračunu. Naročeno blago je bilo poslano po pošti. Cene navedene na spletni strani ne vključujejo poštnine. V kolikor vsi naročeni artikli niso dostavljeni v eni pošiljki, krije stroške naknadnega pošiljanja ponudnik.

6. Zgodovina naročil oz. pogodba je potrošniku vedno dostopna – zahtevek potrošnik pošlje na naš e-mail naslov.

7. Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Kupec lahko kupljeno blago v roku 14 dni po prejemu vrne na sedež podjetja ali nas o tej želji obvesti po e-pošti v 14 dneh po prejemu blaga, brez da bi moral navesti razlog za svojo odločitev. Vrnjeni izdelki morajo biti nepoškodovani, neuporabljeni in v originalni embalaži.

8. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Priložena mora biti tudi kopija računa. Kupnino vrnemo oziroma kupljeno blago zamenjamo nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe. Ponudnik lahko zadrži vračilo prejetih plačil vse do prevzema vrnjenega blaga ali vse dokler kupec ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj. Kupec (potrošnik) v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga. Kupnino vrnemo na račun kupca, ki ga mora kupec navesti ob vračilu.

9. Stroške dostave vračila blaga poravnate dostavni službi po njihovemu ceniku. V primeru, da izdelka ni možno vrniti po pošti ga lahko brez dodatnih stroškov dostavite na sedež podjetja.

10. Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Večina artiklov v naši ponudbi ima garancijo. Če ima izdelek priložen garancijski list, lahko garancijo uveljavljate neposredno pri ponudniku www.dominogrevanje.eu

11. Odgovornost za stvarno napako

Zakon o varstvu potrošnikov (ZvPot) določa, da mora prodajalec potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo. Prodajalec odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve.

12. Napaka je stvarna (37. Člen ZvPot):

1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;

2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu

znana oziroma bi mu morala biti znana;

3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;

4. če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le

zaradi obvestila.

13. Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem. Za odgovornost za stvarne napake se uporabljajo določbe zakona, ki ureja obligacijska razmerja, če ta zakon ne določa drugače.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

• odpravi napako na blagu ali

• vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali

• blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali

• vrne plačani znesek.

14. Pravico do uveljavljanja stvarnih napak natančneje ureja Zakon o varstvu potrošnikov (ZvPot)

Pravica do zasebnosti

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEK-om, Ur. list RS, št. 43/2004). Vsi podatki, pridobljeni s spletne strani www.dominogrevanje.eu ., bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije. Varovanje podatkov: Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Podatki uporabnikov našega spletnega nakupovalnega mesta v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti info@dominogrevanje.si ali po klasični pošti na naslov: 100jko d.o.o. | Ljubljanska ul 120| SI – 2000 Maribor. Ponudnik mora v petih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik si po najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Platforma za reševanje sporov: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show&lng=SL

Datum zadnje osvežitve splošnih pogojev: 28.12.2017

ZASEBNI PODATKI

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV:

 

V podjetju 100jko d.o.o. zagotavljamo, da bomo vse vaše podatke, ki nam jih boste na kakršenkoli način posredovali, brezpogojno, kot narekuje Zakon varovali ter ravnali z njimi v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Uradni list RS, št. 94/2007 in GDPR).

 

KATERE PODATKE ZBIRAMO:

 

100jko d.o.o BVF.SI obdeluje IP naslove naprav, preko katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Ponudnik na spletnem portalu uporablja »piškotke«, po katerih prepoznava uporabnike, vendar pa na ta način ni mogoča identifikacija uporabnikov, kar pomeni, da zgolj na podlagi tako zbranih podatkov ni mogoče ugotoviti imena in priimka in drugih identifikacijskih podatkov uporabnika. Ti tehnični podatki se uporabljajo za merjenje in izboljšanje učinkovitosti spletnega mesta, za pomoč pri ugotavljanju težav s strežnikom, za upravljanje spletnega mesta, da bi videli, če obstaja promet spletnega mesta.

 

Na spletni strani www.BVF.si  uporabljamo kontaktni obrazec, ki omogoča, da obiskovalci spletne strani vstopijo v kontakt s podjetjem BVF, 100jko d.o.o, ,sporočilo se pošlje kot e-poštno sporočilo na elektronski naslov podjetja 100jko d.o.o., Informacije, ki se hranijo ter, ki jih obiskovalec spletne strani pošlje, so:

 

• Ime in priimek

 

• Elektronski naslov

 

• Sporočilo

 

 

Ti podatki omogočajo morebitno nadaljnjo komunikacijo,  ko izpolnete kontaktni obrazec z namenom, da bi pridobili splošne informacije ali interes  poslovnega sodelovanja, se strinjate, da z namenom nadaljnje komunikacije, vaše osebne podatke hranimo v naši bazi, na podlagi legitimnega interesa BVF.SI. 100JKO d.o.o v tem primeru se strinjate, da obdeluje in hrani vaše podatke z namenom nadaljnjega sodelovanja in neposrednega trženja.

 

 

ROK-HRAMBE OSEBNIH PODATKOV:

 

Vsi posredovani osebni podatki se bodo shranjevali in uporabljali le toliko časa, dokler bo to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili obdelovani oz. poslani. Po izpolnitvi namena obdelave bomo vaše osebne podatke izbrisali oz. blokirali dostop do njih. Lahko tudi zahtevate, da vaše osebne podatke prenehamo uporabljati za namene neposrednega trženja. V tem primeru bomo v 15 (PETNAJSTIH) dneh ustrezno preprečili uporabo, obdelavo vaših osebnih podatkov za namen neposrednega trženja. kontakt :info@dominogrevanje.si

 

KAKO VARUJEMO VAŠE OSEBNE PODATKE:

 

 

Vaših osebnih podatkov ne bomo pod nobenim pogojem uporabili brez vašega privoljenja, jih kakorkoli posredovali ali dali v uporabo tretjim osebam ali institucijam, razen v primerih, ki jih določa zakon za potrebe nacionalne varnosti, obrambe, javne varnosti, preprečevanja, razkrivanja, odkrivanja in preganjanja kaznivih dejanj ali kršitve etičnih norm idr.

 

 

 100jko d.o.o. pridržuje pravico do spremembe tega obvestila o zasebnosti. Na naši strani bomo objavili kakršne koli spremembe našega obvestila o zasebnosti.

 

PRAVICE UPORABNIKA:

 

Uporabnik lahko kadarkoli pisno na elektronski naslov INFO@DOMINOGREVANJE.SI  zahteva od upravljalca osebnih podatkov trajno prepoved uporabe njegovih osebnih podatkov za namene neposrednega trženja ALI UPORABE osebnih podatkov. Zahtevi za odjavo bo ugodeno v zakonskem roku 15-ih dni od dneva prejema zahteve.

 

DISTRIBUTER ZA SLOVENIJO:

100jko D.o.o

Tržaška c. 67a, 2000 Maribor

SI19348487 

Tel: 041/558-612 

Tel:041/219-074

 

INFO@DOMINOGREVNAJE.EU

PISKOTKI

Pravna podlaga

 

Podlaga za obvestilo je novi Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati s 15. 1. 2013. Zakon je uvedel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

 

 

Kaj so piškotki?

 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletne strani in običajno vsebuje:

ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek;

življenjsko dobo piškotka;

vrednost – navadno naključno generirano edinstveno število.

 

Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev – na primer tako, da se spomni prejšnjih nakupov ali podatkov o uporabnikovem računu. Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek.

 

Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni. 

 

Piškotki so namenjeni boljšemu delovanju spletnih aplikacij in tako se v piškotke lahko beležijo vaše nastavitve, preference, informacije o prijavi uporabnika in drugo.

 

Piškotki so tako potrebni za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri zbiranju statistik o obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika in drugo. S pomočjo piškotkov vam morebitni oglaševalski partnerji lahko servirajo relevantne oglase.

 

Nekateri piškotki so tako nujno potrebni za samo delovanje spletne strani, medtem, ko se ostali shranijo le, če se tem strinjate. V splošnih pogojih so napisana tudi navodila, kako lahko posamezne piškotke odstranite s tem, da sledite povezavam navedenih v pogojih.

 

V primeru, da imate na vašem brskalniku že hranjene piškotke bodo po zavrnitvi ti piškotki ostali, vendar se ne bodo shranjevali novi piškotki. Po preteku časa veljavnosti piškotka bodo le ti tudi odstranjeni.

 

Piškotki Google Analytics

 

Google je zavezan zagotavljanju varnosti in zaščiti informacij, ki jih hrani v svojih računalniških sistemih, zato je v celotni organizaciji uvedena strategija večplastne zaščite.

 

V priporočilih za programsko opremo in priporočilih za zasebnost storitve Google Analytics je povzeto, kako skrbimo za zaščito vaših podatkov.

 

Pogoje uporabe si lahko preberete tukaj.

 

Za preprečitev nalaganja piškotkov Google Analytics si lahko prenesete dodatek za brskalnik: Vtičnik za preprečevanje nalaganja Google Analytics piškotkov

 

Google Analytics račun je nastavljen tako, da bodo vaši podatki izključeni iz vseh postopkov, ki niso specifično povezani z delovanjem in izboljševanjem storitve Google Analytics ali z varnostjo in integriteto podatkov.

 

S klikom na gumb se strinjate z zgornjimi pogoji in dovolite hranjenje piškotkov. Zato, da bo vaša nastavitev obveljala dlje časa bomo hranili piškotek AllowanceCookie, ki hrani informacijo ali ste pogoje sprejeli ali ste jih zavrnili in bo veljaven za obdobje 5 let.

 

OSTALI PIŠKOTKI

__utma: Parameter za vodenje statistik ogleda strani 2 leti GOOGLE

 

__utmb: Parameter za vodenje statistik ogleda strani 30 minut GOOGLE

 

__utmc: Parameter za vodenje statistik ogleda strani na koncu seje GOOGLE

 

__utmz: Parameter za vodenje statistik ogleda strani6 mesecev 6

mesecev GOOGLE

 

__utmv: Analitični piškotek za shranjevanje spremenljivk po meri 2 leti GOOGLE

 

Piškotki Dominogrevanje.eu

 

_sp_id.7b0d : omogoča delovanje spletne strani (trajanje: do konca seje)

_sp_ses.7b0d: : omogoča delovanje spletne strani (trajanje: do konca seje)

cookieconsent_status: dismiss: traja 1 leto:Se strinjam za piškotke

 

Posamezna spletna mesta trgovine dominogrevanje.eu/prodaja uporabljajo piškotke, ki so nam v pomoč in so potrebni za delovanje spletne trgovine in pri zagotavljanju boljših storitev. Z uporabo spletnih mest trgovine Dominogrevanje.eu soglašate z uporabo piškotkov v skladu z nastavitvami svojega brskalnika.