PODROČJA UPORABE PANELOV

Ir paneli nameščeni v razstavnem salonu, stropna namestitev ir panelov v pisarni, ogrevanje z ir paneli v skladiščih

Področja uporabe IR panelov so skoraj neomejeno.

IR ogrevanja lahko koristimo kot osnovni vir ogrevanja, ali kot dodaten vir. Uporablja se lahko v zasebnih gospodinjstvih ali v poslovne namene, pisarnah, medicinskih ustanovah, gostinskih objektih, ogrevanje vikend hišk, počitniške prikolice, čolni, ladje in ogrevanje zimskih vrtov ali telovadnic, sob za prosti čas.

• Infrardeči grelec kot osnovni sistem ogrevanja

• Infrardeči grelec kot dodatno ogrevanje

• Infrardeči grelci kot nadomestno ogrevanje, zamenjava centralnih sistemov peči

IR OGREVANJE KOT OSNOVNI SISTEM OGREVANJA

Infrardeče panele lahko koristimo kot primarni ogrevalni sistem lahko ga kombiniramo tudi s fotonapetostnim sistemom fotovoltaika.

IR OGREVANJE V BIVALNIH PROSTORIH

Prednosti je veliko, prihranek prostora v kopalnici, namestitev ir panela na strop. V dnevni sobi, kot slika ali na hodniku kot ogledalo – infrardeče ogrevanje ponuja neskončno paleto možnosti dekorativne in ogrevalne funkcionalnosti.

INFRARDEČE OGREVANJE V DNEVNI SOBI

IR-Infrardeči paneli se vklopijo, ko je to potrebno, oz. kako si prilagodite temperaturo in čas ogrevanja v svojem prostoru. To je še posebej koristno za ljudi, ki imajo veliko opravkov in se nimajo časa ukvarjat s pečjo, in ostalimi obveznostmi druge vrste ogrevanja. Pomembno je le, da pridete domov v topel dom. Eden iz med primernih modelov ir panelov je IR PANEL VITAL LINE 950W

IR OGREVANJE V KOPALNICI

IR panel kot ogledalo, tako lahko infrardeči panel v kopalnici igra dvojno vlogo. Ogledalo se vam ne bo nikoli več za rosilo, zameglilo!

INFRARDEČE OGREVANJE ZA POČITNIŠKE OBJEKT, APARTMAJE

Nič ni preprostejše in bolj ekonomično v celotnem sektorju ogrevanja kot uporaba infrardečega ogrevanja. IR paneli so primerni za počitniška stanovanja, počitniške prikolice ali avtodome, čolne, za ogrevanje zimskih vrtov ali hobi sob zelo preprosta,enostavna namestitev in uporaba infrardečega ogrevanja.Namestimo lahko tudi pametne WI FI  termostate katero nadzorujemo od doma, Tako še je uporaba enostavnejša in priročnejša saj si želeno temperaturo nastavimo že prej in tako pridemo na vikend, počitniški objekt, ko je prav prijetno toplo.

IR OGREVANJE V KLETI, SKLADIŠČNIH PROSTORIH ALI GOSTINSKI OBRATIH

Prostori, ki so le občasno ogrevani, je infrardeči grelnik idealna rešitev, ker se predmeti in prostor hitro ogrejejo.

IR PANELI V ZDRAVSTVENO, TERAPEVTSKIH OBJEKTIH

Primerni za masažne salone in fizioterapevtske rehabilitacijske centre, tako infrardeči ogrevalni sistem pridobijo poseben pomen, saj Infrardeče valovanje prodre globoko v kožo in zagotavlja prijetno toploto, mišice, telo pa se sprosti veliko lažje in hitreje.

INFRARDEČE OGREVANJE V GOSTINSKIH IN ZUNANJIH PROSTORIH

Infrardeči grelniki v restavracijah, stojnicah, terasah in podobno, ne segrejejo zraka, ampak naše goste ter predmete, tako, da hladni veter ali nizke temperature ne zmanjšujejo toplotnega učinka.

INFRARDEČE OGREVANJE V TRGOVINI IN INDUSTRIJI

Skladiščne, proizvodne ali razstavne dvorane se lahko ogrevajo na točkovni sistem s tem pridobimo na ekonomičnosti, Kot smo napisali lahko z infrardečimi paneli, ogrevamo točkovno, kjer se ljudje zadržujejo(tekoči trak) s tem ne rabimo ogrevati celotnega prostora.

IR OGREVANJE, IR PANELI ZA KMETISTVO

Infrardeče ogrevanje je zelo pomembno za mladiče, mlade živali, saj so bolj dovzetne za bolezni. Poleg tega obstaja prednost od drugega sistem ogrevanja, saj ni nevarnosti za požar. IR grelci so primerni za hitro ogrevanje v živalskih vrtovih, hlevih, pesjakih…

IR OGREVANJE, IR PANELI V GRADBENIŠTVU

Industrijski IR grelci so posebej prilagojeni in z infrardečo toploto globoko prodrejo v zid in s tem hitro in zanesljivo izsušuje. Poleg tega pa preprečuje nastajanje zidne plesni.

IR OGREVANJE, IR PANELI KOT DODATNO OGREVANJE

V času prehoda iz poletja v zimo in iz zime na pomlad, ko je težko oceniti, kdaj je pravi čas, da poženemo celoten sistem centralnega ogrevanja, takrat je pravi čas za uporabo infrardečega ogrevanja, panelov. V teh prehodnih obdobjih infrardeče segrevanje zagotavlja hitro, cenovno ugodno in prijetno toploto.

INFRARDEČE OGREVANJE KOT DODATEK K TALNEMU OGREVANJU

Sistemi talnega ogrevanja so počasni in še zlasti v prehodnih obdobjih niso primerni za ogrevanje, ker deluje na nizkem temperaturnem režimu. V takšnih primerih je uporaba infrardečega grelnika idealna rešitev, z infrardečim zdravim sevanjem, ki globoko prodre v kožo in segreva ljudi ter predmete v prostoru.

INFRARDEČE OGREVANJE KOT DODATNO OGREVANJE V KOPALNICI

Še posebej v kopalnici je zelo prijetno v prehodnih obdobjih, ko so hladna jutra neprijetna je v kopalnici lahko prijetno toplo po naših željah. Infrardeči grelec lahko koristimo kot držalo za brisače, ogledalo ali stropno ogrevanje katero na zavzema prostora, z infrardečimi valovi hitro ogrejemo kopalnico, preprečujemo nastanek vlage s tem preprečujemo nastanek bakterij in plesni.

INFRARDEČE OGREVANJE-OGREVANJE ZA NIZKO ENERGETSKE HIŠE

Nizko energetska ali pasivna hiša za ogrevanje potrebuje precej manj ogrevalne moči kot klasično grajena hiša kar pomeni, da je investicija precej nižja od toplotnih črpalk in drugih ogrevalnih sistemov.

IR PANELI KOT ZAMENJAVA ZA CENTRALNO OGREVANJE

Velika prednost infrardečega ogrevanj je tudi takrat kadar menjavamo stare centralne sisteme ogrevanja, kajti velikokrat je potrebno zamenjati stare cevi napeljavo, namestiti je treba nov kotel prav tako nastanejo obvezni letne stroške vzdrževanja, izgube prostora zaradi velikih radiatorjev.Pri IR ogrevanju tega ni. Grelne plošče so preprosto nameščene na steni ali stropu in enakomerno segrevajo prostore hitro in zdravo.

Vas zanima delovanje IR panelov preberite si več na tej povezavi …

ir panel v dnevni sobi,, nameščen je na steno in služi grelni in dekorativni element , na ir panel je možno tudi naslikati svoje fotografije
IR grelniki nameščeni v zimskem vrtu , ecosun th100 je namenjen ogrevanju skladišč prostorov z visokim stropom , točkovno ogrevanje
ir paneli nameščeni v spuščen strop ,velikost ir plošč jes tandardna plošči za spuščene stropove ( Armstrong) funkcionalno in dekorativno
ir ogrevanje je nameščeno sisteme spuščenih stropov. namestitev je enostavna in hitra, vsa električna inštalacija poteka po zgornji strani spuščenega stropa